Athletico Bilbao doveo Raula Garciju
Foto:EPA

Baskijac u baskijskom klubu

Athletico Bilbao doveo Raula Garciju

S. Bošković

Athletico Bilbao potvrdio je da je postigao dogovor s Atletico Madridom o transferu veznjaka Raula Garcije.

Dvadesetdevetogodišnji fudbaler, koji je baskijskog porijekla, bio je dugo vremena meta kluba iz Baskije i sad su čelnici Athletica napokon uspjeli da ga dovedu na San Mames. Medicinski pregled će se obaviti u toku dana, kao i dogovor osobnih uvjeta.

Na službenoj stranici Bilbaa napisali su: "Atletico Madrid i Athletico dogovorili su se oko transfera Raula Garcije. Definitivni dogovor između dva kluba uslijedit će kad igrač uspješno obavi medicinski pregled, te dogovori osobne uvjete. Kad se ovo obavi, klub će objaviti datum prezentacije igrača."

Garcija se Atleticu pridružio 2007. godine iz Osasune, no nije ispunio očekivanja. Sezonu 2011/12 provodi na pozajmici u bivšem klub gdje pruža sjajne partije, a dolaskom Diega Simeonea na klupi Madriđana počeo je igrati više na Vincente Calderonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, igrač je želio otići u klub gdje će moći igrati redovno, te se očekuje da s Bilbaom potpiše ugovor na četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.