Fenomenalni Luis Suarez nije bio dovoljan: Atletico u finišu ostao bez pobjede

Remi Atletica i Celte

Fenomenalni Luis Suarez nije bio dovoljan: Atletico u finišu ostao bez pobjede

Edmir Škorić

Atletico je u susretu 22. kola španske La Lige ugostio Celtu, koja je uspjela da osvoji vrijedan bod (2:2).

Atletico ima problema zbog koronavirusa, pa su neki ključni igrači propustili duel s Celtom, no i pored toga je tim Diega Simeonea odigrao dobar meč, no nije domaćin uspio do kraja sačuvati vodstvo.

Celta je bolje krenula u meč, pa je Santi Mina u 13. minuti postigla gol za 0:1, ali u završnici prvog dijela sjajni Luis Suarez je pgoodio za 1:1 nakon ubačaja Llorentea.

U petoj minuti nastavka novi gol Suareza, njegov već 16. ligaški,. Nakon toga Atletico se orijentisao na odbranu svog gola, a Celta je neprestano napadača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isplatilo se to gostima iz Viga u 89. minuti, kada su u režiji rezervista došli do boda. Solari je ubacio s desne strane, a Ferreyra postigao gol za izjednačenje.

Atletico ostaje lider s 51 bodom, a Barcelona i Real Madrid imaju osam bodova manje i po utakmicu više. Celta je 10. na tabeli sa 26 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti