Atletico daje novi ugovor vjernom sinu
Foto: EPA

Kapiten ostaje do 2019.

Atletico daje novi ugovor vjernom sinu

Španski mediji objavili su da su Gabi i Atletico dogovorili produženje saradnje. 

Iako je Gabi prije tri mjeseca napunio 34. godine, madridski klub je nastavio sa politikom da igračima i u poznim godinama ponudi produženje saradnje ukoliko su na zadovoljavajućoj razini.

Gabi je odlučan u namjeri da Atletico bude njegova prva i posljednja stanica u karijeri i sadašnji ugovor koji mu važi do kraja sljedeće sezone će produžiti na još godinu dana.

"Atletico je moj klub, moja kuća i presretan sam ovdje. Želim zaista da svojim igrama pomognem timu", izjavio je nedavno Gabi. 

U ovoj sezoni Gabi je standardan u timu Diega Simeonea. Odigrao je ukupno deset utakmica, od čega su dvije u Ligi prvaka. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi