Atletico kaznio Celtu za propuštene prilike, majstorije Griezmanna i Morate
Antoine Griezmann je sjajno pogodio u 42. minuti

Jorgandžije zadržale prednost ispred gradskog rivala na tabeli

Atletico kaznio Celtu za propuštene prilike, majstorije Griezmanna i Morate

S. Pašalić

Atletico je nakon poraza u prošlom kolu od Barcelone ugostio na svom terenu Celtu i upisao pobjedu rezultatom 2:0.

Gosti su stigli na Wanda Metropolitani s nadom da produže svoj niz bez poraza na četiri utakmice, ali na kraju to nisu uspjeli uraditi.

Imali su igrači Celte nekoliko sjajnih prilika u prvom poluvremenu da stignu do vodstva protiv Atletica, ali je golman domaćih Jan Oblak čudesnim intervencijama spašavao svoj tim.

Atletico je kaznio Celtu u 42. minuti kada je Antoine Griezmann majstorski pogodio iz slobodnog udarca za 1:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I u nastavku su igrači Celte propustili nekoliko prilika da stignu do izjednačenja, a u 74. minuti su ponovo kažnjeni za svoje promašaje kada je Alvaro Morata nakon sjajne akcije Atletica izašao sam pred golmana, predriblao ga i pogodio za konačnih 2:0.

Atletico je tako ostao na drugom mjestu na tabeli i sada ima 65 bodova, pet više u odnosu na Real Madrid koji u ponedjeljak igra svoju utakmicu protiv Leganesa u gostima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi