Atletico Madrid blizu transfera novog brazilskog "dragulja"

Samo još da se snizi cijena...

Atletico Madrid blizu transfera novog brazilskog "dragulja"

Atletico Madrid je u poodmakloj fazi pregovora za transfer novog brazilskog "wunderkinda", ofanzivca Flamenga Reiniera.

Vjeruje se da je upravo ovaj 17-godišnjak novi "dragulj" koji stiže iz Brazila i već sada mu se predviđa velika karijera.

Reinier je za prvi tim Flamenga, koji je u finalu ovogodišnjeg izdanja Copa Libertadoresa i lider brazilskog šampionata, debitovao tek nešto ranije ove godine, ali je već uspio postići tri gola - iako se samo četir puta našao u startnoj postavi.

Informacije da je Atletico Madrid jako blizu da osigura Reinierov transfer donosi Diario AS. Mladi fudbaler navodno u ugovoru sa Flamengom ima otkupnu klauzulu od 62 miliona eura, ali su u Atleticu uvjereni da kroz pregovore mogu značajno spustiti cijenu eventalnog Reinierovog transfera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je mladi Reinier slabo poznat van rodnog Brazila, u njegovoj domovini vjeruju da će on biti sljedeća velika brazilska zvijezda.

Navodno je minimum do kojeg je Flamengo spreman ići kada je Reinierova cijena u pitanju 50 miliona eura...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi