Atletico Madrid deklasirao Eibar

Nastavlja se borba za titulu

Atletico Madrid deklasirao Eibar

E. Čaušević

Atletico Madrid danas je na svom terenu sa 5:0 pobijedio Eibar u okviru 33. kola španske La Lige.

Ekipa Diega Simeonea pokazala je da se neće tako lako predati u borbi za titulu prvaka Španije i da su odlučni da zadrže prvu poziciju do samog kraja sezone.

Atletico je danas igrao na svom terenu protiv fenjeraša Eibara i uspio je da slavi sa čak 5:0.

Madridski klub je poveo sa 1:0 u 42. minuti utakmice kada je Correa bio strijelac. Samo dvije minute kasnije na semaforu je bilo 2:0 za domaći tim, a pogodak je ponovo postigao Correa.

Atletico je odlično počeo i drugo poluvrijeme. Domaći su do trećeg gola stigli u 49. minuti, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Carrasco.

Samo četiri minute kasnije Atletico je ponovo uspio da zatrese mrežu Eibara. Ovaj put Correa je asistirao, a pogodak za 4:0 postiže Llorente.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve je riješeno u ovom meču bilo u 68. minuti. kada je svoj drugi gol na utakmici postigao Llorente koji je tako postavio konačnih 5:0.

Atletico je i dalje prvi na tabeli sa 70 bodova i ima četiri boda više od Real Madrida koji svoj meč igra večeras protiv Getafea.

Top Komentari

Jupp
Prosto nevjerovatno da je Atletico postigao ovakav rezultat
4 1
Hehehehrvtbr
Bravo odlican fudbal ??
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi