Atletico Madrid i Alkmaar potvrdili prolaz

Lulić igrao do 78. minute

Atletico Madrid i Alkmaar potvrdili prolaz

Atletico Madrid i AZ Alkmaar, potrvrdili su prolaz u osminu finala Evropske lige, pobjedama protiv Lazija, odnosno Anderlechta sa 1:0.

Atletico Madrid nije dozvolio iznenađenje

Atletico Madrid je i revanšu uspio savldati Lazio rezultatom 1:0 i  sa dvije pobjede, ostvariti prolaz dalje ukupnim rezultatom 4:1.

Prvo poluvijeme je donijelo bolju igru Jorgandžija, koji su propustili i nekoliko dobrih prilika.

Salvio je u 15. minuti nakon jedne greške i izgubljene lopte fudbalera Lazija, dobro šutirao iskosa sa vrha šesneasterca, ali je lopta pogodila stativu. Bila je to najbolja prilika za domaće.

Madriđani su u potpunosti kontrolisali utakmicu, a u finišu poluvremena, u 40. minuti, Adrian je dobro primio loptu i iz povoljne situacije šutirao, ali ravno u Bizzarrija.

Nebeskoplavi u prvom poluvremenu faktički nisu opasnije zaprijetili golu domaćih, pa se na odmor otišlo bez golova.

Ipak, na početku drugog poluvremena, u 48. minuti, nakon kornera Gabija, Diego Godin  je sjajno skočio i glavom pogodio za 1:0.

I nakon gola, Atletico je imao nekoliko dobrih prilika. Koke je u 50. minuti sjajno šutirao, a Bizzarri odlično intervenisao. Jorgandžije su nastavile napadati, pa je dobar pokušaj Salvia, ponovo dobro odbranio Bizzarri u 57. minuti.

Najbolju i jedinu priliku za Lazio u cijeloj utakmici,imao je Matuzalem, koji je u 78. minuti sjajno šutirao sa dvadesetak metara, a Courtois ispod prečke izvadio loptu i izbacio je u korner.

Do kraja utakmice, nije bilo promjene rezultata i ostalo je 1:0, a Atletico će u narednoj rundi takmičenja igrati protiv Besiktasa.

Alkmaar slavio i u gostima

Alkmaar je i drugom, gostujućom pobjedom protiv Anderlechta, osigurao plasman u narednu rundu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon 1:0 iz prve utakmice, holandski tim je pametnom igrom slavio i u revanšu sa 0:1 i prošao u osminu finala, gdje će igrati protiv Udinesea. Strijelac jedinog gola bio je Maarten Martens u 54. minuti za veliku pobjedu gostiju.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.