Atletico Madrid ne posustaje, novi gol El Tigrea

Deveto kolo španske Primere

Atletico Madrid ne posustaje, novi gol El Tigrea

Drugplasirana ekipa španskog fudbalskog šampionata, Atletico Madrid je na Vincente Calderonu dočekala Osasunu te joj je nanijela šesti poraz koji je ovu ekipu zakovao za dno tabele.

Golova u prvih pola sata susreta nije bilo, a onda je madridska ekipa za samo četiri minute postigla dva gola. U 31. minuti strijelac je na asistenciju Gabija bio Miranda, a u 35. minuti pogodak je postigao Garcia.

 

Ipak, na odmor se otišlo sa samo jednim golom prednosti domaće ekipe. Lamah je u 43. minuti smanjio na 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

U drugom poluvremenu, nastavila se dobra domaćeg sastava koji nije dopustio da pitanje pobjednika u ovom susretu dođe u pitanje. Pobjeda je potvrđena u 73. minuti, golom jednog od najboljih napadača današnjice, Radamela Falcaa.

Juanfran ga je pronašao jednim prelijepim pasom, a popularnom El Tigreu nije bilo teško da sa desetak metara zatrese mrežu gostiju za nova tri boda svoje ekipe.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti