Atletico na krilima Felixa deklasirao Cadiz, pogodio i Suarez

La Liga

Atletico na krilima Felixa deklasirao Cadiz, pogodio i Suarez

E. Škorić

Atletico je u susretu 9. kola španske La Lige ostvario sigurnu pobjedu nad Cadizom (4:0).

Cadiz je nedavno pobijedio Real Madrid i pokazao da nije slučajni prolaznik u La Ligi, ali Atletico se nije dao iznenaditi na svom stadionu Wanda Metropolitano.

Ozbiljan pristup domaće momčadi od samog starta, pa je pogodak stigao već u osmoj minuti, a postigao ga je Joao Felix.

Već u 22. minuti bilo je 2:0 na semaforu, ovaj put je Llorente matirao gostujućeg golmana i trasirao Jorgandžijama put do pobjede.

U nastavku još jedan pogodak Atletica kojim je sve bilo riješeno. Luis Suarez je u 51. minuti na sjajnu asistenciju Joaa Felixa povisio na 3:0. Do kraja meča još jedan gol Felixa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico je sa 17 bodova trenutno na vrhu bodovno izjednačen sa Real Sociedadom i obje ekipe imaju po 17 bodova, s tim da Atletico ima utakmicu manje od lidera.

Cadiz je večeras poražen, ali može da bude zadovoljan aovom sezonom jer je sakupio već 14 bodova i nalazi se na šestom mjestu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi