Atletico Madrid slavio protiv Rayo Vallecana

Uzbudljiva završnica na Vincente Calderonu

Atletico Madrid slavio protiv Rayo Vallecana

Madridski Atletico slavio je u večerašnjem susretu na Vincente Calderonu protiv Rayo Vallecana sa 4:3.

Golijadu je počeo Mario Suarez u 29. minuti, a asistirao mu je Costa. Sa minimalnih 1:0 se otišlo i na odmor, a tada se činilo da u ovom susretu neće biti postignuto mnogo golova.

 

Ipak, u prvih deset minuta nastavka postignuta su još tri gola. Prvo je u 49. minuti pogodio Koke, a asistent kod pogotka je ponovno bio Costa. Samo dvije minute kasnije, Arda Turan je pogodio za 3:0 na asistenciju Juanfrana. Bilo kako bilo, susret se nije mogao završiti, a da jedan od najboljih napadača svijeta, Kolumbijac Radamel Falcao ne postigne pogodak. Učinio je to sa bijele tačke.

 

Ipak, Rayo Vallecano uspijeva postići dva gola te smanjiti visoku prednost Madriđana. Stijelac je kod oba pogotka bio Crnogorac, Andrija Delibašić. Napadač je prvo pogodio u 82., a zatim i u 85. minuti. Rayo Vallecano je uspio doći do i trećeg pogotka, a strijelac je bio Carrilho u 89. minuti. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Ipak, do kraja gosti nisu uspjeli da naprave senzaciju i da se spase poraza te su bodovi ostali u Madridu.











NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.