Atletico Madrid zbog Griezmanna mora platiti Barceloni 20 miliona eura

Prekršio predugovor

Atletico Madrid zbog Griezmanna mora platiti Barceloni 20 miliona eura

E. Čaušević

Francuski napadač Antoine Griezmann odlučio je ostati u Atletico Madridu s kojim je produžio saradnju do ljeta 2023. godine.

U prethodnih nekoliko sedmica trajala je transfer saga oko Grizemanna i njegovog eventualnog odlaska u Barcelonu. Iako su mnogi vjerovali da je to završena stvar na kraju je Francuz iznenadio katalonski klub odlukom da ostane u Madrid.

Ipak, španski mediji prenose da je Griezmann imao predugovor s Barcelonom da će doći na Camp Nou, te da će Atletico Madrid zbog toga morati izmiriti obaveze prema Barci. Navodno, madridski klub će na račun Blaugrane uplatiti oko 20 miliona eura jer je Griezmann prekršio predugovor.

Zbog toga će se najvjerovatnije promijeniti i stanje njegove godišnje zarade u Atletico Madrid. Griezmann po novom ugovoru treba zarađivati 23 miliona eura, no to će sada iznositi 19 miliona eura kada se isplati novac Barceloni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti