Atletico na Apeninima našao zamjenu za Griezmanna?

Žele Duvana Zapatu

Atletico na Apeninima našao zamjenu za Griezmanna?

E. Čaušević

Priča o odlasku Antoinea Griezmanna iz Atletico Madrida ovog ljeta u redove Barcelone sve je intenzivnija, a čini se da su u madridskom klubu svjesni da moraju početi tražiti zamjenu.

Prema pisanju italijanskih medija čelnici Atletico Madrida na listi imaju nekoliko napadača koje će pokušati dovesti na kraju sezone ukoliko Griezmann napusti klub. Navodno, na vrhu je kolumbijski fudbaler Duvan Zapata koji trenutno igra za Sampdoriju.

Zapata je od 2013. godine član Napolija, ali je protekle tri sezone igrao na posudbama. Prethodne dvije godine igrao je za Udinese, dok je od ove sezone u Sampdoriji za koju je na 23 utakmice postigao devet golova.

Sampdorija je već dogovorila otkup ugovora od Napolija za 15 miliona eura, ali čini se da će zaraditi duplo više samo nekoliko dana nakon što otkupe ugovor. Atletico Madrid je dao do znanja da želi Zapatu ukoliko ode Griezmann, no iz Sampdorije su jasno poručili da on može ići za 30 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi