Atletico nanio težak poraz Sevilli, autogol Spahića

Jorgandžije pušu u vrat Barceloni

Atletico nanio težak poraz Sevilli, autogol Spahića

A. Haznadarević

U susretu 13. kola španske Primere, Atletico Madrid je na svom Vicente Calderon stadionu ugostio Sevillu, te nakon 90 minuta odlične utakmice slavio sa visokih 4:0.

Jorgandžije su svoje visoke ambicije potvrdile i večeras, te nakon trinaest odgiranih kola i dalje pušu u vrat velikoj Barceloni, koja trenutno, sa utakmicom manje ima isti broj bodova kao i Atletico, uz bolju gol razliku.

Od samog početka Falcao i saigrači su pokazali da žele kompletan plijen, a već u 22. minutu dolaze i u vodstvo. Fazio je skrivio jedanesterac i zaradio izravni crveni karton, a Falcao bez problema pogađa za vodstvo Atletica.

Pet minuta pred kraj domaći udvostručuju vodstvo. Fenomenalni Falcao je praktično sam kreirao kontra napad, te uposlio Ardu Turana, koji prilikom šuta pogađa našeg kapitena Emira Spahića, te lopta završava iza leđa golmana Andalužana.

Ipak, kada se mislilo da će se sa rezultatom 2:0 otići na odmor Costa odlično prolazi po desnoj strani, te upošljava Kokea, koji postiže i treći pogodak za Atletico.

U nastavku je opao tempo igre, a Sevilla je sa Spahićem na čelu odbrane uspjela zatvoriti sve prilaze golu, te na taj način pokušala izbjeći teži poraz.

Ipak, u prvom minutu sudijske nadoknade Atletico preko Mirande stavlja tačku na 'i' u ovo susretu.

Treba istaći i to da je i reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić ranije poslan na tuširanje, s obzirom na to da je u roku od šest minuta zaradio dva žuta krartona, a samim tim i isključenje.

Španska Primera, 13. kolo

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico Madrid - Sevilla 4:0 (22. Falcao (P), 40. Emir Spahić (AG), 44. Koke, 91. Miranda) 


Atl. Madrid 1-0 Sevilla by simaotvgolo12
Atl. Madrid 2-0 Sevilla by simaotvgolo12
Atl. Madrid 3-0 Sevilla by simaotvgolo12


Atl. Madrid 4-0 Sevilla by simaotvgolo12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti