Atletico napadao, napadao i na kraju srušio Juventus!

Sjajan meč u Madridu, revanš će biti ludnica

Atletico napadao, napadao i na kraju srušio Juventus!

Fudbaleri Atletico Madrida ostvarili su večeras veliki rezultat jer su pobijedili na domaćem terenu Juventus sa 2:0 u prvom susretu osmine finala Lige šampiona.

Iako su mnogi očekivali vrlo tvrd meč sa obje strane, to se nije desilo jer smo gledali sjajan fudbal sa mnogo dobrih prilika.

Atletico je na samom startu susreta napravio pritisak i već nakon 50 sekundi tražio penal. U duelu su bili Matuidi i Griezmann, ali sudac je samo odmahnuo rukom. Juve brzo uzvraća preko Ronalda koji šalje bombu iz slobodnjaka, ali Oblak fantastično brani. Samo nekoliko minuta kasnije pokušava Chielini i to glavom, ali preko gola.

Sredinom prvog dijela pokušao je iz slobodnjaka i Griezmann, ali Szczesny mu je vrlo dobro odbranio. Kasnije je tempo postao nešto slabiji pa do kraja prvog dijela nismo vidjeli mnogo šansi.

Nastavak meča zaista je ponudio sjajan fudbal. Već u uvodnim minutama Diego Costa izlazi pred golmana Juventusa koji se okliznuo, ali Brazilac sa španskim pasošem šutira katastrofalno i ostaje 0:0. Samo tri minute kasnije pokušava i Griezmann, ali pogađa samo prečku.

Kasnije na teren ulazi Alvaro Morata koji sredinom nastavka pogađa mrežu gostiju, ali gol je poništen nakon VAR tehnologije. Ipak, odbrana Juventusa je konačno kapitulirala u 78. minuti kada se nakon gužve u šesnaestercu najbolje snalazi Jimenez koji pogađa za 1:0.

To je očigledno bio veliki šok za goste koji samo pet minuta kasnije nakon jednog prekida vrlo slabo reaguju u odbrani što koristi Diego Godin koji pogađa za 2:0.

Juve je do kraja učinio sve ne bi li došao barem do jednog gola, ali Jan Oblak je bio zaista fantastičan i nije dozvolio da lošpta završi u njegovom golu.

Atletico ima veliku prednost nakon ovog meča, ali ne treba sumnjati da će revanš biti zauista fantastičan.

Treba reći i to da je bh. reprezentativac Miralem Pjanić igrao do 72. minute kada ga je zamijenio Emre Can.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daca
Sad gledam ovaj pregled pa oba gola su Nereguraln. 1. gol Cist ko suza faul nad Bonucijem realno 2.gol Sve ok samo sto nije trebao da bude faul iz kojeg je postignut regularan pogodak
1 19
GMOKokosh
Jedno pitanje za sportspor.ba. Kako vas nije stid postaviti ovakve snimke golova? Snimano mobitelom sa tv-a, jos se i ne vidi kako trba, ni to cestito nije snimljeno
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi