Atletico odbio 200 miliona eura

Rekli "ne" najbogatijim klubovima u Europi

Atletico odbio 200 miliona eura

S. Bošković

U Atletico Madridu su ovog ljeta uspjeli zadržati veliki broj igrača, no ipak to nije bilo lako kako se je činilo.

Bilo je ovo odlično ljeto na Vincente Calderonu. Bivši prvaci Španjolske uspjeli su dovesti nekoliko veoma kvalitetnih fudbalera. Doveli su Jacksona Martineza koji je u sjajnoj formi, vratili bivšeg igrača Filipe Louisa, te potpisali veznjaka Yennicka Ferreiru, ali ipak najbitnije od svega je to što su uspjeli zadržati najbolje igrače, iako to nije bilo lako.

Kako prenose španjolski mediji Atletico Madrid odbio je ponude vrijednosti do 200 miliona eura. Chelsea je nudio 65 miliona eura za Kokea ( za istog igrača bio je zainteresiran i Bayern Munchen),  Paris Saint Germain nudio je 60 miliona eura za Antoineja Griezmanna, a isti klub bio je voljen da plati klauzu za Diega Godina koja iznosi oko 40 miliona eura. 

No to nije bilo sve, Manchester United želio je potpisati Jana Oblaka kao zamjenu za Davida De Geu, koji seli u Real Madrid i bili su voljni platiti do 35 miliona. No, kada se govori o dobrom ljetu madridskog kluba onda treba spomenuti i da su zaradili 74 miliona eura prodajom tri igrača. Mario Mandžukić, Arda Turan, te Tobby Alderweireld napustili su klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije