Službeno: Filipe Luis ponovo u Atleticu
Foto: EPA

Vratio se na Calderon

Službeno: Filipe Luis ponovo u Atleticu

Midhat Šljivak

Brazilski defanzivac, Filipe Luis, novi je igrač Atletica iz Madrida.

Ovaj 30-godišnji fudbaler se u tim s Vicente Calderona vraća nakon samo jedne sezone, koju je proveo u Chelseaju.

Prošlog ljeta je s Plavcima potpisao četverogodišnji ugovor. Ipak, dobio je priliku za igru samo 26 utakmica, od čega je svega 11 počeo od prve minute.

To Brazilca nije činilo nimalo sretnim, te se odlučio da napusti tim sa Stamford Bridgea, nakon samo jedne sezone.

Vratio se tamo gdje je stekao ime. Atletico je danas potvrdio da su kupili Luisa, te će Brazilac ponovo zaigrati u španskoj Primeri.

"Chelsea je danas dogovorio transfer sa Atletico Madridom o prelasku Filipea Luisa. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", kratko je potvrđeno na zvaničnoj stranici londonskog kluba.

Atletico je za usluge brazilskog fudbalera platio oko 11 miliona funti, a interesantno je da su ga Chelseaju prošle godine prodali za 16 miliona.

Luis je u Atleticu igrao od 2010. do 2014. godine. Tijekom uspješnog boravka na Vicente Calderonu osvojio je mnogobrojne trofeje, među kojima je i prvenstvo Španije. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Jorgandžija igrao je još za Deportivo, B tim Real Madrida, Ajax i Figueirense.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.