Atletico slavio bez Falcaa i prišao Barci na dva boda

Espanyol zakovan za dno

Atletico slavio bez Falcaa i prišao Barci na dva boda

Edmir Škorić

Pretposljednju utakmicu šestog kola španske Primere odigrali su Espanyol i Atletico Madrid, a gostujući sastav uspio je ugrabiti čitav plijen i bez prvog strijelca Radamela Falcaa.

Espanyol je ove sezone ubjedljivo najlošija momčad Primere sa samo jednim bodom iz šest utakmica. Njihovu agoniju produžio je Atletico, koji je večerašnjom pobjedom došao na dva boda od Barcelone.

 

Prvu priliku imao je Atletico u 25. minuti, kada je Raul Gacia pucao preko gola nakon ubačaja Arde Turana. Pet minuta kasnije, Madrižani su stigli do vodstva.

 

Pomenuti Garcia je glavom loptu smjestio u mrežu Cristiana Alvareza poslije ubačaja Juanfrana s  desne strane. U 34. minuti je i Espanyol uzvratio, alI Cristian Gomez je bio neprecizan. Mogao je u 36. Koke zatresti mrežu plavo-bijelih, ali je Alvarez ovaj put bio siguran.

 

Istakao se gostujući golman Courtois u petoj minuti nastavka, a Stuani je sredinom drugog dijela imao dobru priliku da izjednači rezultat. Alvarez je opet bio briljantan. U finišu utakmice Stuani pada u kaznenom prostoru gostiju, ali sudac samo odmahuje rukom.

 

Posljednju šansu da spasi bod Espanyolu ispustio je Longo u drugoj minuti sudačke nadoknade.

 

Primera, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Espanyol - Atletico 0:1 (Garcia 30)

 


E0-1A www.fasthighlights.com by fasthighlights2013

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti