Atouba iz Hamburga u Ajax

Ajax dobio pojačanje bez odštete

Atouba iz Hamburga u Ajax

Adnan Beganović

Kamerunski internacionalac i dosadašnji član njemačkog Hamburga, Thimothee Atouba, potpisao je dvogodišnji ugovor s holandskim Ajaxom.

Prema pisanju holandskih medija Atoube je u Ajax došao bez odštete, a nakon što mu istekne dvogodišnji ugovor, te ukoliko obe strane budu zadovoljne, moguća je i aktiviranje klauzule o nastavku saradnje.

U Hamburg je Atouba došao 2005. godine, a u Ajax dolazi na insistiranje Martina Jola, koji ga je prošle sezone vodio u njemačkom klubu. U Bundesligašu sa sjevera Njemačke kamerunskom reprezentativcu nisu htjeli ponuditi novi ugovor, tako da je Ajax dobio solidno pojačanje bez odštete.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.