Atromitosu blaga prednost

Grčki kup, polufinale

Atromitosu blaga prednost

Edmir Škorić

U prvoj utakmici polufinala Grčkog kupa, Atromitos je s 2:1 savladao Olympiakos Volos na stadionu Peristeriou u Ateni.

Atromitos, 12-plasirana momčad grčkog šampionata, uspio je doći do minimalne pobjede u prvoj utakmici polufinala Grčkog kupa. S 2:1 su bili bolji od petoplasiranog Olympiakosa iz Volosa.

Domaći su poveli golom Mareka Saganowskog u 10. minuti, da bi Kostas Membegleras povisio na 2:0 u 62. minuti. Tek je Khalifa Sankare u 80. minuti ublažio poraz gostiju, te ostavio nadu da se Olympiakos na domaćem terenu plasira u finale.

Pomenutu utakmicu prenosio je Kanal 1,  uz komentar Marjana Mijajlovića, koji će prenositi i drugu polufinalnu utakmicu. Riječ je o mnogo zanimljivijem susretu.

AEK će u Ateni ugostiti solunski PAOK. Bit će to okršaj bh. reprezentativaca Sanela Jahića i Zlatana Muslimovića. Nažalost, prvi će utakmicu propustiti zbog pvorede, dok svi očekujemo da u redovima PAOK-a zaigra Muslimović.

KANAL1 u ovom trenutku mogu gledati pretplatnici kablovskih operatera HS u Sarajevu i Telekabel u Zenici, te usluga Super TV i Moja TV u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Grčki kup, polufinale:
Atromitos - Olympiakos V. 2:1 (Saganowski 10, Nembegleras 62/ Sankare 80)
AEK - PAOK (od 20 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.