U 17 sati počinje meč u kojem će Aubameyang i umrijeti ako treba samo da se osveti

Gabonci su imali paklenu noć u Gambiji

U 17 sati počinje meč u kojem će Aubameyang i umrijeti ako treba samo da se osveti

Edmir Škorić

Napadač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang je zajedno sa svojim saigračima iz reprezentacije Gabona doživio veliko poniženje.

Gabon je sinoć na aerodromu Bajul imao velike probleme i reprezentativci te afričke zemlje bili su prisiljeni da spavaju satima na podu. Između ostalih, to je morao da čini i Aubameyang, zvijezda Arsenala koji zarađuje milione eura mjesečno.

Razlog za ovakvu scenu su neprvilnosti u testovima protiv koronavirusa koji su obavezni prilikom ulaska u Gambiju. Test je trebalo obaviti 48 sati prije ulaska u zemlju, ali kako to nije bio slučaj igrači Gabona su bili primorani da noć provedu na aerodromu.

Stigavši na aerodrom u 23:30 po lokalnom vremenu, Aubameyang je počeo pokazivati svoju frustraciju nakon tri sata čekanja, objavljujući video u 02:31 popraćen natpisom koji je glasio: "Još uvijek čekamo ulazak u Gambiju, a igramo u 16 sati. Lijepo".

Nešto prije 06:00 sati, Gabonu je dopušten ulazak u zemlju, samo 10 sati prije zakazanog početka. "Napokon u autobusu. Hvala na dodatnoj motivaciji, Gambija", napisao je Aubameyang.

“Ovo nas neće demotivirati, ali ljudi moraju znati, a posebno da CAF preuzima te odgovornosti. 2020. želimo da Afrika raste i ovako nećemo daleko otići", kasnije se oglasio Auba na svom Twitter profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi