Aubameyang posvađao Nike i Pumu, pa dobio "po džepu"
Foto: EPA

Sporna proslava pogotka

Aubameyang posvađao Nike i Pumu, pa dobio "po džepu"

Napadač Borussije iz Dortmunda Pierre-Emerick Aubameyang je, možda i nesvjesno, prouzrokovao pravi mali rat na relaciji Puma - Nike.

Gabonac je u manje od mjesec dana dva puta "vadio" masku nakon postignutog gola, ali ono što je učinio protiv Schalkea za vikend je bilo poprilično skandalozno.

Naime, Aubameyang je nakon gola prekrio lice maskom da bi se na kraju otkrilo da je sve to bio dio Nikeove marketinške kampanje pod nazivom "The Masked Finisher".

Aubameyang je reklamirao Nike, a pošto je Borussijin sponzor Puma, došlo je do problema.

"Takvo ponašanje ne priliči jednoj tako velikoj kompaniji. Na ovakav način se ne mogu tražiti ekonomski interesi. Naš partner je Puma", poručio je izvršni direktor Borussije Hans-Joachim Watzke, dok su iz Pume poručili da su "iznenađeni što je Nike stavio igrača u takvu situaciju".

O Aubameyangovom potezu govorio je i trener Thomas Tuchel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nisam znao šta sprema. Kada smo vidjeli da vadi masku, mislili smo da će to opet biti nešto vezano za Spidermana ili Batmana. Međutim, ovo otežava stvari".

Aubameyang, koji je u prošlosti nekoliko puta proslavljao golove na sličan način, će za kaznu morati platiti 50.000 eura, a bitno je istaći da je jedna njegova frizura imala Nikeove insinuacije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi