Aubameyang u pregovorima s Chelseajem
Foto: EPA

Na meti i Milana

Aubameyang u pregovorima s Chelseajem

Edmir Škorić

Gabonski nogometaš Pierre-Emerick Aubameyang bi mogao biti još jedna igrač koji ovo ljeto napušta Borussiju Dortmund.

Aubameyang ima pristojnu sezonu iza sebe u Borussiji. U 27 utakmica je postigao 13 pogodaka i ispunio je očekivanja čelnih ljudi Borussije koji su ga početkom jula prošle godine doveli iz francuskog Saint Etiennea. 

Osim toga, u Bundesligi je debitovao hat-trickom protiv Augsburga 10. augusta 2013. godine. Postao je i prvi igrač iz Gabona koji je zaigrao u njemačkoj Bundesligi.

Mogao bi sada krenuti ka engleskom Premiershipu. Francuski ugledni dnevnik France Football navodi da je londonski Chelsea u pregovorima s Aubameyangom, kojeg također želi i italijanski Milan. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije