Aubameyang vodio BVB do pobjede protiv Bičakčićevih Lavova

Bundesliga, 19. kolo

Aubameyang vodio BVB do pobjede protiv Bičakčićevih Lavova

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda stigli su do svoje prve pobjede u proljetnom dijelu prvenstva, a viceprvaci Evrope slavili su na gostovanju kod Bičakčićevog Eintrachta iz Braunschweiga rezultatom 2:1.

Tim Jurgena Kloppa dominirao je tokom prvog poluvremena, te stvorio nekoliko dobrih šansi, ali su do vodećeg gola fudbaleri BVB-a, koji su večeras nastupili u crnim dresovima, stigli nakon fenomenalne akcije, a poljski napadač je odlično uposlio Aubameyanga kojem nije bilo teškom skoro sa linije pogoditi gol Lavova za vodstvo Milionera od 1:0.

I nakon vodstva domaći nisu odustajali, te su igrali poprilično otvoreno u želji da što prije dođu do izjednačenja. Ipak, do kraja prvog dijela igre igrači u plavo-žutoj opremi nisu uspjeli stići do gola sa kojim bi pozitivnim rezultatom otišli na pauzu.

U nastavku su Lavovi ipak stigli do toliko željenog izjednačujućeg gola, a strijelac je bio Kessel u 54. minuti utakmice.

Ipak, desetak minuta kasnije Milioneri su pokazali svoju snagu. Nakon jedne kontre, Reus je na kraju uposlio Aubameyanga, a strijelcu prvog pogotka za žuto-crne nije bilo teško pogoditi mrežu Davarija za novo vodstvo ekipe iz Dortmunda. 

Do kraja su gosti imali još jednu veliku priliku, ali je Robert Lewandowski promašio nemoguće u 75. minuti duela. Nekoliko trenutaka kasnije i Reus je bio u odličnoj prilici ali je iranski golman na golu Eintrachta večeras bio fenomenalan.

Bundesliga, 19. kolo:
Eintracht Braunschweig – Borussia Dortmund 1:2 (Kessel 54 / Aubameyang 31, 65)

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.