Aubameyang za trijumf Arsenala na St. James Parku
(Foto: EPA)

Topnici krenuli pobjedom

Aubameyang za trijumf Arsenala na St. James Parku

M. Šljivak

Arsenal je u 1. kolu engleske Premier lige savladao kao gost Newcastle rezultatom 0:1.


Utakmica na St. James Parku donijela je zanimljiv, ali ne pretjerano lijep fudbal, a na kraju je postignut samo jedan pogodak.

Nakon 45 minuta igre nije bilo golova. Oba tima su imala nekoliko solidnih pokušaja, da bi u nastavku tim Unaija Emeryja bio nešto konkretniji.

Trenutak odluke desio se u 58. minuti. Maitland-Niles je uzeo loptu na sredini terena, fantastično je uposlio Aubameyanga koji pogađa za 0:1.

Do kraja je Arsenal mogao postići još nekoliko pogodaka. Međutim, ostalo je 0:1 i Topnici su pobjedom krenuli u novu sezonu.

U drugoj utakmici odigranom u ovom terminu Leicester i Wolverhampton su odigrali meč bez pobjednika 0:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 1. kolo:

Newcastle - Arsenal 0:1
Leicester - Wolves 0:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi