Aue i St. Pauli ostvarili domaće pobjede

2. Bundesliga, 1. kolo

Aue i St. Pauli ostvarili domaće pobjede

Edmir Škorić

U subotu su odigrane još dvije utakmice uvodnog 1. kola njemačke 2. Bundeslige. Prve "trice" u novoj sezoni upisali su Aue i St. Pauli.

Erzgebirge Aue je pred oko 10.000 gleddatelja na Sparkassen-Erzgebirgs stadionu, s minimalnih 1:0, savladao Alemanniju Aachen. Jedini pogodak na utakmici postigao je 24-godišnji Nijemac Fabian Muller.

Nešto ubjedljiviji bio je St. Pauli u Lubecku, savladavši Ingolstadt 2:0. Prošlogodišnji Bundesligaš oba pogotka postigao je u drugom dijelu, i oba puta je strijelac bio iskusni 32-godišnji Fabian Boll.

Podsjećamo da su u petak završene tri utakmice. Energie je s 2:1 savladao Dynamo Dresden, Eintracht Frankfurt je s 3:2 slavio kod Gr. Furtha, dok je bez pobjednika okončan duel Frankfurta i Union Berlina (1:1).

2. Bundesliga, 1. kolo:

Aue - Aachen 1:0 (Muller 53)
St. Pauli - Ingolstadt 2:0 (Boll 51, 69)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti