Augsburg odnio puni plijen iz Frankfurta

Bundesliga, 3. kolo

Augsburg odnio puni plijen iz Frankfurta

U pretposljednjem meču 3. kola njemačke Bundeslige fudbaleri Augsburga odnijeli su puni plijen s gostovanja kod Eintrachta, a gosti su slavili s minimalnih 1:0.

U 16. minuti Takashi Inui je uputio snažan udarac s ruba šesnaesterca. Njegov opasni pokušaj sjajnom intervencijom je zaustavio golman Augsburga Marwin Hitz, izbacivši loptu u korner.

Iako su u prvom poluvremenu imali više od igre domaći fudbaleri nisu uspjeli da bolju igru materijalizuju na pravi način, a u jednom navratu su ozbiljno oštećeni nejasnom odlukom Manuela Gräfea kada nije dosudio čist penal za Eintracht.

U 35. minuti zatresla se mreža domaćina nakon udarca Raula Bobadille, ali je ovaj pogodak napadača Augsburga poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se nalazio. 

Sudijska nadoknada utakmice donijela je novu šansu za goste, ali je udarac Ragnara Klavana glavom nakon kornera zaustavio domaći golman Kevin Trapp bez većih problema, pa se na poluvrijeme otišlo s 0:0.

Ipak, u četvrtoj minuti drugog dijela igre gosti su stigli do vodstva. Raul Bobadilla je primio jednu odbijenu loptu malo izvan šesnaesterca i odlično šutirao, a lopta se nakon njegovog šuta od stative odbila u donji lijevi ugao Trappovog gola.

Nakon vodećeg gola gostiju Eintracht je sve karte bacio u napad. Igralo se gotovo konstantno na polovini Augsburga, pred golom gostiju su se niza prilike, ali je gostujuća odbrana predvođena Marvinom Hitzom odlično obavljala zadatak.

U 81. gosti su iz jedne kontre mogli riješiti pitanje pobjednika da je lopta nakon Wernerov udarca umjesto stative odsjela u golu Eintrachta. Isti igrač je šest minuta kasnije, ponovo nakon jedne odlične kontre Augsburga, sjajno lobovao Trappa, ali je lopta ponovo pogodila istu stativu.

Ipak, na kraju su gosti zasluženo stigli do svoje prve pobjede u novoj sezoni, a domaći su prvi put u ovoj sezoni pognutih glava napustiti teren.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 3. kolo:
Eintracht Frankfurt – Augsburg 0:1 (Bobadilla 49.)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.