Augsburg slavio u Minhenu, Borussije sigurne

Bundesliga

Augsburg slavio u Minhenu, Borussije sigurne

Edmir Škorić

Bayern je kod kuće poražen od Augsburga u 32. kolu njemačke Bundeslige.

Borussia je u Dortmundu bila bolja od Herthe s 2:0, a strijelci su bili Subotić i Durm. Prvi gol je pao u devetoj, drugi u 47. minuti.

Frankfurt je bio uvjerljiv protiv Hoffenheima (3:1), a strijelci za domaće bili su Oczipka, Seferović i Chadnler, dok je Volland jedini pogodio za goste. Sejad Salihović nije igrao, dok je Ermin Bičakčić zamijenjen na poluvremenu.

Hannover je osvojio samo bod protiv Werdera iako se bori za opstanak. Stindl je zabio za 1:0, ali je Junuzović donio bod gostima u 78. minuti. Za goste iz Bremena je prvih 45 minuta igrao i bh. reprezentativac Izet Hajrović.

Borussia M’gladbach je u derbiju bila bolja od Bayera s 3:0, te je došla na drugo mjesto tabele. Kruse je u 50. načeo goste iz Leverkusena, a onda je Hermann povisio na 2:0. Komačnih 3:0 postavio je Traore u 88. minuti.

Bayern, koji je ranije osigurao titulu, poražen je kući s 1:0 od Augsburga, koji i dalje drži šesto mjesto, posljednje koje vodi u Evropu. Bobadilla je u 71. bio jedini strijelac, a Bavarci su igrali s igračem manje. U 13. minuti isključen je golman Reina, pa je Neuer morao u igru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 32. kolo:
Bayern - Augsburg 0:1 (Bobadilla 71)
BVB - Hertha 2:0 (Subotić 9, Durm 47)
Frankfurt - Hoffenheim 3:1 (Oczipka 18, Seferović 27, Chandler 34/ Volland 51)
Hannover - Werder 1:1 (Stindl 21/ Junuzović 78)
Borussia M. - Bayer 3:0 (Kruse 50, Hermann 82, Traore 88)


Raul Bobadilla Fantastic Back-Heel Goal... by livegoalshd

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.