Augsburg spasio čast gostiju u Bundesligi

Bundesliga, 4. kolo

Augsburg spasio čast gostiju u Bundesligi

Midhat Šljivak

Od šest utakmica četvrtog kola Bundeslige odigranih danas, pet pobjeda su upisali domaći timovi.

Novi poraz upisala je ekipa Eintrachta iz Braunschweiga našeg Ermina Bičakčića, a danas su poraženi na gostovanju kod HSV-a rezultatom 4:0.

HSV je pitanje pobjednika riješio nakon 17 minuta igre. Za 1:0 je u sedmoj minuti pogodio Rafael van der Vaart, da bi deset minuta kasnije Jacques Zoua pogodio za prednost od 2:0. Ovaj rezultat se nije mijenjao sve do 80. minute kada Hakan Calhanoglu povećava na 3:0, a za konačnih 4:0 pogodio je isti igrač u 90. minuti. Ermin Bičakčić je odigrao svih 90 minuta susreta.

Jedan od zanimljivijih susreta igran je u Hannoveru gdje je istoimeni domaćin savladao Mainz rezultatom 4:1. Gosti su poveli u 13. minuti golom Mullera, ali je Hannover golovima Dioufa u 32. i Sobiecha u 38. minuti došao do preokreta. Pobjedu domaćih ovjerio je Didier Ya Konan u 80. minuti za 3:1, da bi konačnih 4:1 postavio Prib tri minute kasnije,

Borussia Moenchengladbach je sa 4:1 savladala Werder. Arango je u 37. minuti pogodio za 1:0, da bi u 53. minuti susreta Raffael povisio na 2:0. Počasni gol za tim iz Bremena postigao je domaći igrač Nordtveit u 70. minuti, a na 3:1 povisio je Kruse u 74. minuti susreta. Konačnih 4:1 djelo je Herrmana u 85. minuti utakmice.

Ekipa Wolfsburga savladala je Hertu sa 2:0 golovima Olića u 43. i Diega sa bijele tačke u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Augsburg je slavio kao gost u Nurnbergu rezultatom 1:0 golom Vogta.


10 by vi369
20 by vi369

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.