Je li igrač Tuzla Cityja jučer stigao do apsolutnog rekorda Premijer lige?

Sigurno je u vrhu

Je li igrač Tuzla Cityja jučer stigao do apsolutnog rekorda Premijer lige?

A. Čaušević

Tuzla City je najboljim tim Premijer lige u drugom dijelu sezone. Izabranici Husrefa Musemića su jedini s maksimalnim učinkom u tri kola nastavka. 

Tuzlanski tim je pokazao snagu i u Kupu BiH izbacivši Željezničar. Istog rivala su pobijedili u prvenstvu. Savladani su još Sloboda i Zrinjski.

Posebice je bila impresivna pobjeda nad Zrinjskim u gostima. Na stadionu Pod Bijelim brijegom je bilo 1:2, uz zaista odlično izdanje gostiju.

Na tom meču je pao i možda apsolutni rekord Premijer lige kada je u pitanju broj pretrčanih kilometara na jednom meču, barem kada su u pitanju javnosti dostupni podaci.

Nekolicina klubova iz bh. elite poslije utakmice objavljuje podatke o broju pretčanih kilometara, oni koji najviše pretrče na jednom meču obično to rade u rasponu od 11 do 12 kilometara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, Augustin Doffo je jučer otišao korak dalje jer je prema podacima kojeg je objavio Tuzla City Argentianc pretrčao čak 12.7 kilometara, preciznije 12.699 metara.

Interesantno da je Doffo zamijenjen u samom finišu meča. Da je odigrao kompletan susret možda bi prešao i magičnu cifru od 13 pretrčanih kilometara.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
Mlađa verzija Štilića.
5 0
BiHScout
MALI JE BOMBA. MOZDA I JEDAN OD NAJBOLJI U LIGI.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi