Dva puta odbio Real, sad ga Kraljevi izbacuju iz lige: "Ma kakav Bernabeu, moj san je drugi stadion"

Napravio je veliku grešku u procjeni

Dva puta odbio Real, sad ga Kraljevi izbacuju iz lige: "Ma kakav Bernabeu, moj san je drugi stadion"

Admin Čaušević

Real Madrid ima epitet kluba koji se ne odbija. Međutim, jedan čovjek je to uspio uraditi dva puta u kratkom periodu, a sada je u situaciji da ga Kraljevi pošalju u niži rang. To se može desiti već dana.

Argentinskom 27-godišnjem golmanu Augustu Batalli život je u mladosti dao dvije opcije Imao je izbor između riskiranja i konzervativnosti. Odlučio se za drugi put.

U 2015. godini, kao najperspektivnijem argentinskom golmanu, Real Madrid dvaput je pokucao na njegova vrata. Casillasov odlazak je bio blizu i Real je želio vrhunskog talenta za nasljednika.

Batalla je bio pod nadzorom Realovih skauta prije dolaska na turnir za mlade u junu 2013. godine. Bilo je to neslužbeno Svjetsko prvenstvo s nekoliko najboljih evropskih i južnoameričkih timova.

River Plate je u polufinalu pobijedio Barcelonu s dvije odbrane Batalle u sudijskoj nadoknadi, a u velikom finalu Atletico Madrid. Proglašen je najboljim golmanom turnira i ostavio je odličan dojam. Imao je 17 godina.

Njegovi nastupi s nižim kategorijama argentinske reprezentacije, osvajanjem titule prvaka Južne Amerike do 17 i do 20 godina potvrdili su odlučnost Reala da ga angažuje.

Oglasi

Pregovori između Reala i Rivera su završili pozitivno, ali je na zimskom prijelaznom roku Batalla imao dileme i odlučio je da sačeka neko vrijeme za konačnu odluku.

Real je prihvatio odgodu čekajući potvrdan odgovor na ljeto. Operacija se odvijala u jednogodišnjoj posudbi s opcijom otkupa za oko šest miliona eura. Ideja Kraljeva je bila da Argentinac igra za mladi tim te postepeno integrira u seniore.

Tadašnji predsjednik Rivera Rodolfo D'Onofrio vjerovao je da je njegov odlazak siguran: "Ugovor nije potpisan, ali dogovor postoji i igrač će otići u Španiju", a Humberto Grondona, trener U20 Argentine u to vrijeme, izjavio je da "Real dobija golmana za budućnost sa sjajnim kvalitetama."

Sve je izgledalo na pravom putu. Međutim, Batalla je odlučio ne poduzeti posljednji korak.

Odmalena mu je san uvijek bio igrati na stadionu Monumental, s crvenom prugom na štitu, i držao se toga da po drugi put kaže ne Realu. Nakon nekoliko razgovora s tadašnjim trenerom Marcelom Gallardom i Marcelom Baroverom, izabranim za najboljeg golmana Copa Libertadores 2015. i zvijezdom Rivera u toj fazi, Augusto je odlučio ne putovati u Europu.

Međutim, plan nije išao kako je zamislio. Svoj službeni debi sa "seniorima" imao je s 19 godina, no niz rijetkih pogrešaka bacio je sumnju na njegovu budućnost u klubu iz Buenos Airesa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dolazak Franca Armanija 2018. godine značio je odlazak na brojne posudbe. Nikad nije postao jedinica Rivera, dok nije dobio priliku ni u reprezentaciji Argentine.

Danas Batalla ima 27 godina, brani na posudbu u Granadi te će ukoliko njegovom klub ne pobijedi Real u 35. kolu La Lige ispasti iz lige.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi