Augusto Fernandez potpisao za Velez

Vratio se u Argentinu

Augusto Fernandez potpisao za Velez

Edmir Škorić

Argentinski internacionalac Augusto Fernandez napustio je River Plate, te potpisao za Velez Sarsfield.

Augusto Fernandez (24) profesionalni ugovor sa River Plateom potpisao je 2006. godine, te je za taj klub odigrao 80 utakmica i postigao tri gola. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u francuskom Saint Etienneu, te se nije naigrao, a imao je i jednu nezgodnu povredu noge.

Fernandez se vratio u Argentinu, no ovaj put će nositi dres Veleza, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor za naknadu od 3 miliona eura.

24-godišnjak je sa River Plateom osvojio prvenstvo Argentine, a sada se nada da će njegova karijera krenuti pravim putem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.