Augusto: Njemačka je bolja i od Brazila

Augusto: Njemačka je bolja i od Brazila

Edmir Škorić

Brazilski reprezentativac Renato Augusto, dugogodišnji član Bayera iz Leverkusena, izjavio je kako je Njemačka najbolja nogometna selekcija na svijetu.

Bivši ofanzivac Flamenga (Brazil) igra četvrtu sezonu u Bundesligi, koju smatra najboljom ligom.

"Ranije su njemački igrači samo trčali i borili se. Sada oni igraju tehnički prekrasan nogomet. Bundesliga je jedna od najjačih liga na svijetu", izjavio je Augusto, koji vjeruje da je domaće natjecanje dosta pomoglo Elfu, finalisti EP-a iz 2008. godine i polufinalisti posljednjeg Svjetskog prvenstva.

"Njemačka reprezentacija je jedna od najboljih na svijetu. Trenutno su čak i bolji od Brazila. Jedan od razloga je to što njemački igrači dobrim dijelom igraju u Bundesligi, dok su se brazilski igrači raspršili po cijelom svijetu".

Na pitanje postoji li njemački reprezentativac koji bi mogao igrati u početnoj postavi Karioka, odgovorio je: "Bastian Schweinsteiger! Među najboljim je igračima svijeta".

Augusto je u oktobru operirao koljeno, te se još uvijek nalazi u fazi oporavka od neugodne povrede. Dvadesettrogodišnji nogometaš ima tri nastupa u dresu Brazila i 84 u Bayerovom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.