Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Povrijeđen ključni igrač Reala, Luka Modrić najsretniji!
Tchouameni propušta finale Lige prvaka? Ako tako bude, jasno je da je Luka Modrić prvi izbor za prvih 11.

Hrvatu se otvara prostor

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane: Povrijeđen ključni igrač Reala, Luka Modrić najsretniji!

Eldar Ganibegović

Real Madrid se plasirao u finale Lige prvaka, ali sada ima veliki problem. Neprikosnoveni starter i jedan od ključnih igrača Real Madrida mogao bi zbog povrede biti nedostupan Carlu Ancelottiju za taj meč, ali se zato otvara šansa da u početnih 11 svoje mjesto zauzme Luka Modrić. 

Prije dva dana je plasman u finale Lige prvaka proslavio Real Madrid koji je u polufinalu s ukupnih 4:3 iz dvije utakmice slavio protiv Bayerna.

Noć prije je finale izborila Borussia Dortmund. Ovaj tim je s dva puta po 1:0 u polufinalu slavio protiv PSG-a.

Finale se 1. juna od 21:00 igra na stadionu Wembley u Londonu, a veliko je pitanje da li će na travnjak istrčati jedan od najbitnijih igrača Kraljeva.

Naime, francuski veznjak Aurelien Tchouameni doživio je povredu i upitno je da li su tri sedmice dovoljne da se adekvatno oporavi i spremi za jednu takvu utakmicu.

Na press konferenciji pred utakmicu s Granadom u Primeri Carlo Ancelotti je potvrdio da je Francuz povrijeđen i da je upitan za meč u Londonu.

Oglasi

No, dodao je da će medicinsko osoblje Real Madrida uraditi sve da ga osposobi da bude spreman suprotstaviti se Borussiji Dortmund.

Tako se sigurno otvara prostor za Luku Modrića. Hrvatski mag uglavnom je utakmice počinjao na klupi, a u izostanku Francuza mogli bismo ga vidjeti od prve minute.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sjetimo se samo meča s Bayernom. Real Madrid je gubio, a onda je Ancelotti na teren poslao Luku Modrića i nakon njegovog ulaska Kraljevi su stigli do dva gola i prolaska u finale.

Što se tiče povrijeđenog Tchouamenija, on je ove sezone nastupio na 38 utakmica u svim takmičenjima, te je postigao tri gola i dodao jednu asistenciju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1714332979
Posro vas više Luka svakih 10 minuta luka ovo luka ono
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti