Australija posramila Njemačku

Iran upisao historijsku pobjedu

Australija posramila Njemačku

U dvije večerašnje utakmice trećeg kola Mundobasketa Australija i Iran su upisale ubjedljive pobjede protiv Njemačke, odnosno Tunisa.

Australija je odigrala maestralnu utakmicu i sa velikih 78:43 upisala drugu pobjedu na prvenstvu. Rezultat od 62:31 za Australiju na kraju treće četvrtine zaista je nešto što niko nije očekivao, posebno nakon sinoćnje pobjede Njemačke nad favorizovanom Srbijom. Svi Boomersi, posebno centarska linija, odigrali su fantastičnu utakmicu.

Aleks Marić je upisao 15 poena, Matt Nielsen 6, a David Andersen 8 poena i 8 skokova. Ipak, uprkos odličnoj igri centara, prvo ime Boomersa bio je play Patrick Mills, koji je upisao 16 poena i 7 asistencija. Kod Nijemaca su bolji od ostalih bili Robin Benzing sa 11 i Tim Olbrecht sa 10 poena.

U drugoj večerašnjoj utakmici su se sastale reprezentacije Irana i Tunisa, dvije reprezentacije koje su tražile premijernu pobjedu na Mundobasketu, a ona je na kraju pripala Irancima, koji su slavili rezultatom 71:58.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.