Austria prvak Austrije, Hadžić se oprostio od navijača Rieda

Austrijska Bundesliga, 35. kolo

Austria prvak Austrije, Hadžić se oprostio od navijača Rieda

E. Škorić

Nogometaši Austrije iz Beča osigurali su naslov prvaka svoje zemlje kolo proje kraja sezone.

Austriji je za takvo što bila dovoljna pobjeda nad Mattesburgom u 35. kolu austrijske Bundeslige. Domaćin je slavio sa 4:0 i ima nedostižnih osam bodova nad Salzburgom kolo prije kraja.

Alexander Gorgon, Markus Suttner i Tomaš Jun su sve riješili za 12 minuta, kada je domaćin vodio 3:0. Konačan rezultat je postavio Gorgon svojim drugim golom u 53. minuti. Za Austriju je ovo 24. naslov austrijskog prvaka, prvi od 2006. godine.

Drugoplasirani Red Bull Salzburg je remizirao kod Rieda rezultatom 2:2. Alan i mane su zabijaloi za 0:2 u prvih pola sata, Reifeltshammer u 36. smanjuje rezultat, a Zulj u 54. pogađa za konačnih 2:2. Anel Hadžić je odigrao posljednju utakmicu pred navijačima Rieda. Podsjetimo da je bh. internacionalac prešao u Sturm iz Graza. Dodajmo da je pored Hadžića, u Riedu i Edin Ibrahimović, no nije dobio minutažu večeras.

Wacker je u Innsbrucku ostvario veoa važnu pobjedu protiv Sturma. Imali su gosti na poluvremenu vodstvo pogotkom Okotiea, ali su Hinterseer Wernitzing preokrenuli rezultat. Wacker ima 33 boda, a posljednjeplasirana Admira ima 32 i zasad je Wacker bezbrižan, no odlučivat će se u posljednjem kolu.

Admiru je na Trenkwalder Areni s 2:0 savladao bečki Rapid, a strijelci su bili Trimel i Wydra. Spomenimo još i da je Wiener Neustadt sa 2:0 bio bolji od Wolfsbergera. Golove su postigli Tadić i Hlinka.  Za goste je nastupio u posljednjih 20 minuta i bh. interancionalac Mihret Topčagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.