Austrija i OFB Rapidovim Ultrasima dozvolili paljenje baklji

Revolucionarni dogovor

Austrija i OFB Rapidovim Ultrasima dozvolili paljenje baklji

Rapid Beč je najkažnjavaniji klub u Austriji, a sve zbog čestog i obilnog paljenja pirotehnike. Prije nekoliko sedmica tribina s najvatrenijim navijačima bečkog kluba, Ultrasima, bila je zatvorena upravo zbog upotrebe pirotehnike. 

Ova kazna pokrenula je menadžera bečkog kluba, Christopha Pescheka, koji je krenuo u akciju kako bi novonastalu situaciju riješio na najbolji mogući način. Želio je postići dogovor u kojem bi i vlast i navijači bili zadovoljni i na kraju je uspio. 

Pronađeno je kompromisno rješenje, kolje glasi: Navijači Rapida mogu tokom svake utakmice u četiri navrata zapaliti baklje te nakon svakog gola svoje ekipe, ali u zonama isključivo namijenjenima za to. Također, od pirotehničkih sredstava smiju koristiti isključivo baklje, a zabranjeni ostaju rakete, topovski udari...

Na ovaj su način Austrija i OFB otišli korak naprijed u saradnji s navijačima i realizovali ono o čemu su bezuspješno pregovarali prije nekoliko godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.