Austrija pregazila Češku, Španija sigurna protiv Mađarske

Austrija pregazila Češku, Španija sigurna protiv Mađarske

Adnan Beganović

Odigrana su još dva susreta na Evropskom prvenstvu za rukometaše, a do pobjeda su stigli Austrija i Španija.

Na samom otvaranju Evropskog prvenstva Austrija je napravila veliko iznenađenje savladavši Češku sa 30:20. Tokom većeg dijela susreta Austrijanci su imali rezultatsku prendost, a konačnih 30:20 je i pravo mjerilo odnosno snaga na terenu. 

Weber sa sedam, te Schlinger i Szilagyi sa po šest pogodaka bili su najefikasniji kod Austrije, dok su Jicha sa šest, te Horak sa pet pogodaka bili najefikasniji kod Češke.

U derbiju dana Španija se bez većih problema obračunala sa Mađarskom. Slavili su Španci sa 34:27, a do pobjede su ih vodili Rocas i Tomas sa po pet pogodaka, dok su Ivancsik sa šest, te Lekai sa četiri pogotka bili najefikasniji kod Mađarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.