Austrija u nadoknadi ostala bez pobjede, Dilaveru 25 minuta

Tipp 3 Bundesliga Austrije

Austrija u nadoknadi ostala bez pobjede, Dilaveru 25 minuta

Austrija iz Beča nije opravdala je ulogu favorita remiziravši večeras kao domaćin protiv Neustadta rezultatom 1:1. 

Jedini pogodak za klub iz Beča postigao je Salamon već u desetom minutu, dok se za izjednačenje pobrinuo Rakowitz u sudijskoj nadoknadi vremena. Emir Dilaver u igru je u pobjedničkom timu ušao u 65. minutu umjesto Hollanda.

Austrija je peta sa 31 bodom, dok je Neustadt osmi sa 23 boda. Drugoplasirani Grodig također je bio uspješan domaćin, ovog puta savladavši Wolfsberger rezultatom 3:0.

Nutz je u prvom minutu domaćina doveo u vodstvo, a do kraja su pogađali još i Trdina u 21., odnosno Perchtold u 82. minutu. Grodig je drugoplasirani tim na tabeli Tipp Bundeslige sa 38 bodova, dok je Wofsberger šesti sa 28 bodova.

Innsbruck i Ried su remizirali na stadionu na kojemu će za dvadesetak dana igrati naši Zmajevi. Bilo je 1:1, a pogađali su Vucur za domaće u sedmom, odnosno Gartler u 38. minutu za goste. Innsbruck je od 29. minuta igrao sa deset igrača pošto je isključen Đokić.

Tipp 3 Bundesliga, 23. kolo:

Austrija – Neustadt 1:1 (Salamon 10./Rakowitz 93.)
Grodig – Wolfsberger 3:0 (Nutz 1., Trdina 21., Perchtold 82.)
Innsbuck – Ried 1:1 (Vucur 7./Gartler 38.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.