Sprema se skandal na EURO-u: Kladionice digle Evropu na noge, da li će biti reakcije UEFA-e?
FOTO: EPA

Sve će biti poznato večeras

Sprema se skandal na EURO-u: Kladionice digle Evropu na noge, da li će biti reakcije UEFA-e?

Haris Zilić

Evropsko prvenstvo u fudbalu bliži se nokaut fazi, a danas ćemo dobiti rasplet i u grupama B i C.

Posebnu pažnju privlači meč grupe C između Ukrajine i Austrije.

Naime, obje selekcije imaju tri boda i remijem u današnjem meču sa četiri boda i pozitivnom gol razlikom 0, znači da bi sigurno jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija bila iz ove grupe.

To je podvuklo dosta sumnji pred ovaj duel, a kladionice su dodatno zagrijale atmosferu. Ako želite odigrati X kao ishod ovog meča, ovaj znak je na svjetskim kladionicama u prosjeku kvote  od 1.70 do 2.00 što je nevjerovatno.

Primjera radi na trijumf bilo koje selekcije kvota je 3.00 i više.

U slučaju poraza jedne od ovih reprezentacija, Sjeverna Makedonija bi trijumfom protiv Nizozemske bila u matematičkoj igri, ali trebalo bi im ipak čudo.

Međutim, cijela priča se ovdje vrti oko četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

U grupi A Švicarska ima četiri boda i gol razliku -1. U grupi B će vjerovatno trećeplasirana selekcija imati tri boda, dakle remijem bi i Austrija i Ukrajina već večeras slavile plasman u nokaut fazu EURO-a.

Vidjet ćemo šta će se dešavati u pomenutoj utakmici, da li će UEFA imati pod posebnom lupom ovu utakmicu. Sve će se znati večeras.

Top Komentari

edin_93
To je ta moćna Euefina organizacija... Sam format takmičenja je glupo napravljen i znalo se od početka da se mora desiti takva utakmica s obzirom na to da samo dvije trećeplasirane ekipe otpadaju. I treba sada kriviti ove ekipe ako odigraju neriješeno. Po meni ako su pametni i odigrat će, ko im šta može, šta trebaju da srljaju po tri boda a treba im bod? Glupost!
6 0
BatonDezitijat
kakav skandal HAHAHHA LJUDI ODIGRAJU NERJESENO I SVI ZADOVOLJNI PA.NISU LUDI DA RIZIKUJU ISPADANJE
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi