Austrijanci se odbranili, Ronaldo tragičar Portugala

Utakmica u Parizu završena bez golova

Austrijanci se odbranili, Ronaldo tragičar Portugala

Endin Čaušević

Reprezentacija Portugala ponovo je razočarala svoje navijače jer je odigrala bez golova protiv Austrije u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Prvu šansu na utakmici imala je Austrija kada je nakon centaršuta Sabitzera, Harnik loptu poslao pored lijeve stative. Prvu pravu priliku Portugal je imao u 12. minuti kada je zaprijetio Nani, ali je njegov udarac odbranio Almer.

Desetak minuta kasnije Portugalci su ponovo u šansi. Ovaj put Ronaldo je šutirao sa desetak metara, ali je lopta otišla tik pored lijeve stative. Nani je u 29. minuti ponovo okušao svoj udarac, ali je lopta pogodila stativu.

Do kraja prvog poluvremena Portugal je imao još jednu priliku. Ponovo je u šansi bio Ronaldo, ali je Almer i ovaj put iz ovog duela izašao kao pobjednik.

Na samom startu drugog poluvremena Austrija je imala odličnu šansu. Ilsanker je šutirao, ali je Patricio uz dosta muke uspio zaustaviti njegov udarac. Onda je Ronaldo desetak minuta kasnije dva puta zaprijetio, ali nije mogao savladati Almera.

U 78. minuti utakmice Rizzoli je svirao penal za Portugal nakon što je jedan od igrača Austrije oborio je Ronalda u kaznenom prostoru. Ronaldo je preuzeo odgovornost, ali je pogodio stativu. Pet minuta prije kraja utakmice Ronaldo je uspio zatresti mrežu Austrije, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Portugalci su do kraja utakmice pokušali na sve načine da stignu do pobjede, ali su se Austrijanci sjajno branili i izborili remi.

Portugal je treći na tebeli grupe F sa dva osvojena boda, dok je Austrija zadnja sa jednim bodom. Obje ekipe trebaju pobjedu u posljednjem kolu kako bi izborili plasman dalje.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi