Austrijanci upisali i drugu pobjedu protiv Švicarske

U sklopu priprema za SP

Austrijanci upisali i drugu pobjedu protiv Švicarske

Rukometna reprezentacija Austrije, koja će na nastupajućem Svjetskom prvenstvu u Kataru biti jedan od protivnika Bosne i Hercegovine u okviru grupe B, sinoć je u svojoj drugoj pripremnoj utakmici za rukometni Mundijal trijumfovala protiv Švicarske rezultatom 38:28.

Austrijancima, sa kojima će izabranici Dragana Markovića igrati u drugom kolu, ovo je bila druga pobjeda nad njihovim komšijama. U prvom meču odigranom u Tullnu Austrija je slavila sa 32:23, dok je meč u Kremsu bio dosta efikasniji.

Austrija će svoju "generalku" u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo odigrati 12. januara u Parizu protiv Francuske, dok prvenstvo otvaraju utakmicom protiv Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.