Austrijski reprezentativac nakon odlaska u petu ligu: Tek sada uživam u nogometu!
Odlaskom u petu ligu Harnik napokon uživa u nogometu

Pritisak mučio austrijskog reprezentativca

Austrijski reprezentativac nakon odlaska u petu ligu: Tek sada uživam u nogometu!

Martin Harnik (33) nije nepoznato ime u europskom nogometu. Uostalom, nastupao je za njemačke klubove  Werder Bremen, Fortuna Düsseldorf, VfB Stuttgart, Hannover 96, a prošle sezone za drugoligaša HSV.

Međutim, pored tih klupskih referenci svakako treba istaknuti i njegovih 68 utakmica na reprezentaciju Austrije. Početkom oktobra Harnik je raskinuo svoj ugovor s Werderom i priključio se klubu TuS Dassendorf iz Hamburga, koji igra u Oberligi, odnosno petom rangu natjecanja!

“Svaki je lošiji razvoj događaja utjecao na moje fizičko stanje. Prije utakmica ponekad bi me oblio hladan znoj " - rekao je 33-godišnjak u intervjuu za" spox.com ".

“Neuspješne faze u karijeri su mi oduzele puno energije. Kad bih se ujutro probudio, često sam se osjećao iscrpljeno", ističe. U uspješnim fazama doživio je upravo suprotno: "Bio sam izvrsno raspoložen i pun energije čak i nakon dva sata sna. Ova vožnja emocionalnim toboganom bila je brutalna za mene", kaže bivši profesionalac, koji sad želi samo dobru zabavu s nogometnim amaterima.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

“Ako odigram katastrofalnu utakmicu za Dassendorf i izgubimo, to neće utjecati na moj privatni život. Veliko mi je olakšanje ”, rekao je Harnik. S druge strane, kaže kako se u profesionalnom nogometu „snažno identificirao sa svakim od klubova i uvijek je tražio izravan kontakt sa zaposlenicima".

"To stvara ogroman pritisak kad se čujete s njima: 'Ako se ne plasirate, ne znam hoću li imati posla sljedeće godine'. Tu su i ograničenja u privatnom sektoru. Nakon poraza nisam volio da me se vidi u javnosti", kaže Harnik, koji vjeruje kako će na zalasku karijere konačno moći igrati opušteno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti