Autobus Fiorentine pregazio navijača Genoe

Tragedija u Italiji

Autobus Fiorentine pregazio navijača Genoe

Eldar Ganibegović

Jedan navijač Genoe nalazi se u po život opasnom stanju nakon što je na njega naletio autobous koji prevozi Fiorentinine igrače.

Nesreće se dogodila nakon 24. kola italijanske Serije A u kojem je Fiorentina pogocima Adriana Mutua 0:3 pretvorila u 3:3.

Tenzije nakon susreta su porasle, a navijači koji su bili najodlučniji u namjeri da se obračunaju s protivničkim fudbalerima opkolili su autobus i počeli ga gađati flašama i kamenjem.
Pretpostavlja se da je vozač pokušao pobjeći što je brže mogao, te da je tom prilikom 37-godišnjeg Gabriela Amata prvo zakačio dijelom vozila, a zatim i prešao preko njega.
Autobus je nesretno poprište napustio tek uz policijsku pratnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.