Autogol Džidića u pobjedi PAOK-a nad Shakhterom u Astani

Izlegalo je kao majstorija Pereza, ali...

Autogol Džidića u pobjedi PAOK-a nad Shakhterom u Astani

Duel petog kola Evropske lige u grupi L večeras su odigrali Šahtar Karagandy i solunski PAOK. Gosti su slavili rezultatom 2:0. 

PAOK je u ovoj utakmicu tražio potvrdu plasmana u naredni krug takmičenja, a Grci su na kraju uspjeli slaviti u Astani rezultatom 2:0. 

Imali su i domaći svoje prilike, ali je PAOK bio mnogo opasniji protivnik, te je na kraju zasluženo slavio.

Trenutak odluke desio se u 54. minuti susreta, kada je nakon pokušaja centaršuta Pereza lopta u nogu pogodila bh. internacionalca i nekadašnjeg fudbalera Čelika Aldina Džidića, te završila u golu domaćih.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U sudijskoj nadoknadi PAOK je stigao i do drugog gol, a strijelac je bio Kitsiou. Naš internacionalac Aldin Džidić odigrao je svih 90 minuta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.