Avdukića u Iranu porede s Van der Sarom

Avdukića u Iranu porede s Van der Sarom

Edmir Škorić

Bivši golman banjalučkog Borca, Asmir Avdukić, koji je zimus stigao u glavni grad Irana pruža odlične partije na golu najtrofejnijeg iranskog kluba Perspolisa.

Doveden je kao veliko pojačanje ovog kluba za azijsku Ligu prvaka, a ukazano povjerenje je u potpunosti opravdao. Dokaz za to su i natpisi u iranskim medijima koji su puni hvale za ovog povremenog reprezentativca Bosne i Hercegovine. Porede ga sa Edwinom van der Sarom i najboljim iranskim golmanom svih vremena Abezdzadehom.

S obzirom na formu naših golmana u evropskim ligama, Avdukić je uz Asmira Begovića naš jedini golman koji redovno brani za svoj klub. Sjajni nastupi ovog 31-godišnjaka rođenog u Brezi ne bi smjeli proći nezapaženo u našoj zemlji. Safet Sušić, selektor naše nogometne reprezentacije morao bi pozvati Asmira Avdukića za predstojeće prijateljske susrete s Republikom Irskom i Meksikom.

Po partijama koje pruža u Iranu, Avdukić djeluje izuzetno siguran i pouzdan golman, a kvalitetom ne zaostaje previše ni za odbranama našeg sjajnog golmana Stokea Asmira Begovića.

Iako zbog iranskog zakona ne nastupa u domaćem prvenstvu, Avdukić svakodnevno trenira s ekipom i nalazi se u vrhunskoj formi što pokazuje svojim odbranama u azijskoj Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.