Čovjek kojeg u Čeliku pamte po lošem uzdrmao Sjevernu Makedoniju

Svojom izjavom

Čovjek kojeg u Čeliku pamte po lošem uzdrmao Sjevernu Makedoniju

Admin Čaušević

NK Čelik je na pravo putu ka potpunom ozdravljenju.

Zenički klub polako, ali sigurno počinje da stoji na stabilnim nogama što i nije bio slučaj prije nekoliko godina kada su se mijenjali strani investitoria.

Na kraju neki od njih bh. velikanu nisu donijeli ništa dobrog, a navijačima Čelika je posebno u loše sijećanju ostao Aydin Olgun.

Olgun je oko tri godine presjedovao Čelikom i pokazalo se da je u tim godinama bilo dosta malverzacija na Bilinom polju zbog čega su se vodili i razni sudski procesi.

Turski biznismen je trenutno vlasnik Shkupija s kojim je prošle sezone osvojio titulu prvaka Sjeverne Makedonije, ali je prije nekoliko dana doživio hladan tuš.

Naime, u play-offu Konferencijske lige Shkupi je zaustavljen od kosovskog Ballkanija koji je tako izborio historijski plasman u grupnu fazu.

Nekoliko dana kasnije Olgun je dao saopštenje s kojim je uzdrmao javnost u Sjevernoj Makedoniji i sada se očekuje reakcija vlasti.

"Završili smo nastupe u Evropi. Biti sam na svakom polju ne bi trebalo da bude Shkupijeva nada. Ali vjerujemo da je dio puta koji smo prešli sami bio uspješan. Ali u velikim društvima velike stvari se postižu iz još većih razloga. Razvoj domaćeg fudbala je fenomen koji se može ostvariti samo uz saradnju države, klubova, navijača i klupskih čelnika. Na primjer, igramo u Evropi i predstavljamo Makedoniju, ali plaćamo najam stadiona na kojem igramo utakmice. I raste od meča do meča.

Najveći problem u Makedoniji je što klubovi nemaju priliv novca. Neprihvatljivo je da klub koji predstavlja državu daje sve iz svog džepa, kada nema priliva. Kao drugi primjer, želimo da izgradimo trening kamp gdje će mladi trenirati. Oni su budućnost fudbala. Ne tražimo pomoć oko izgradnje, ali tražimo pomoć oko zemljišta. Ali, nažalost, niko nam ne pomaže. Naravno, ne možemo reći da je to problem što nismo ušli u grupe Konferencijske ligu, već su to individualne greške.

Nadam se da ćemo se moći kvalifikovati tamo u narednim godinama. Ali ako uđemo u grupe, nemamo mjesta za trening! Nemamo infrastrukturu. I želimo da nam fudbal ide naprijed. I ne mislim da je ovo problem samo Shkupija, ali ne želimo da nam to bude sudbina. Tražimo od ljudi u zemlji da podrže cijeli fudbal, ne samo nas. Vjerujemo u promjene na bolje. Na kraju, želim da se zahvalim Švercerima(navijači Shkupija) jer nas nisu ostavili same na ovom putu", naglasio je predsjednik Shkupija.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Na slici Osman Dziho
3 0
Bazarich
Uhljupe turski sikter Ko te promovise na ovom portalu ne znam samo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi