Aydin Olgun povukao potez kojim je iznenadio Makedonce

Bivši vlasnik Čelika

Aydin Olgun povukao potez kojim je iznenadio Makedonce

A. Čaušević

Aydin Olgun sa Shkupijem radi ono što nije uspio sa Čelikom. Od ovog kluba je napravio prvaka Svjerne Makedonije, dok je u Zeničane gurnuo u provaliju iz koje polako, ali sigurno i izlaze.

Shkupi prije nekoliko dana nije uspio pobijediti Akeademiju Pandev te je Olgun odmah odlučio da djeluje te je smijenio trenera.

Goce Sedloski je dobio otkaz, a za novog šefa struke imenovan je Cihat Arslan koji je jedno vrijeme radio i u Čeliku.

Arslan je poslije odlaska iz Čelika prije četiri godine imao nekoliko angažmana, a posljednji u Malatayasporu minule jeseni.

U Sjevernoj Makedoniji će za prvenstveni cilj imati da odbrani titulu sa Shkupijem koji je trenutno drugoplasirani tim na tabeli sa četiri boda manje od vodeće Struge.

Inače, Shkupi je ove sezone bio blizu plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige, ali je u dvomeču play-offa bio uspješniji kosovski Ballkani.

Oglasi

Poslije ispadanja Olgun je dao saopštenje s kojim je uzdrmao javnost u Sjevernoj Makedoniji.

"Završili smo nastupe u Evropi. Biti sam na svakom polju ne bi trebalo da bude Shkupijeva nada. Ali vjerujemo da je dio puta koji smo prešli sami bio uspješan. Ali u velikim društvima velike stvari se postižu iz još većih razloga. Razvoj domaćeg fudbala je fenomen koji se može ostvariti samo uz saradnju države, klubova, navijača i klupskih čelnika. Na primjer, igramo u Evropi i predstavljamo Makedoniju, ali plaćamo najam stadiona na kojem igramo utakmice. I raste od meča do meča.

Najveći problem u Makedoniji je što klubovi nemaju priliv novca. Neprihvatljivo je da klub koji predstavlja državu daje sve iz svog džepa, kada nema priliva. Kao drugi primjer, želimo da izgradimo trening kamp gdje će mladi trenirati. Oni su budućnost fudbala. Ne tražimo pomoć oko izgradnje, ali tražimo pomoć oko zemljišta. Ali, nažalost, niko nam ne pomaže. Naravno, ne možemo reći da je to problem što nismo ušli u grupe Konferencijske ligu, već su to individualne greške.

Nadam se da ćemo se moći kvalifikovati tamo u narednim godinama. Ali ako uđemo u grupe, nemamo mjesta za trening! Nemamo infrastrukturu. I želimo da nam fudbal ide naprijed. I ne mislim da je ovo problem samo Shkupija, ali ne želimo da nam to bude sudbina. Tražimo od ljudi u zemlji da podrže cijeli fudbal, ne samo nas. Vjerujemo u promjene na bolje. Na kraju, želim da se zahvalim Švercerima(navijači Shkupija) jer nas nisu ostavili same na ovom putu", naglasio je predsjednik Shkupija.

Ipak, i nakon ovog saopštenja situacija se previše nije promijenila. Olgun nastavlja da ulaže i nada se novoj tituli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti