Dobre vijesti za Luisa Enriquea: Laporte i zvanično dobio pasoš Španije

Može igrati za Crvenu furiju

Dobre vijesti za Luisa Enriquea: Laporte i zvanično dobio pasoš Španije

E. Čaušević

Defanzivac Manchester Cityja, Aymeric Laporte, odlučio je promijeniti sportsko državljanstvo.

Laporte inače ima državljanstvo Francuske, ali u svojoj dosadašnjoj karijeri nije nastupao u dresu seniorske reprezentacije Trikolora.

Jasno je da je konkurencija u ekipi svjetskog prvaka itekako velika i Laporte je zbog toga odlučio da u budućnosti nastupa u dresu reprezentacije Španije.

Mediji u Španiji danas su objavili da je Laporte i zvanično dobio pasoš ove zemlje, te da mu je FIFA odobrila u budućnosti da nastupa za Crvenu furiju.

Kako stvari stoje Laporte će već narednog mjeseca debitovati za Španiju i očekuje se da će biti na spisku Luisa Enriquea za Evropsko prvenstvo koje počinje 11. juna.

Laporte je prošao sve omladinske selekcije Francuske, te je u dresu mlade reprezentacije odigrao 19 mečeva, ali nije dobio priliku da debituje za seniorski tim.

Ovaj 26-godišnji defanzivac ponikao je u dresu Athletic Bilbaa za koji je igrao do početka 2018. godine kada je za 65 miliona eura prešao u Manchester City.

Laporte je ove sezone u dresu engleskog kluba odigrao 27 utakmica i uspio je postići dva gola. S Cityjem je postao prvak Engleske i osvojio je Liga kup, te će 29. maja imati šansu s ovim klubom postati i prvak Evrope.

Top Komentari

dinass
Fudbalska velesila daje okolo drzavljanstva crncima i Francuzima.
0 2
Comandini
On Kimpembeu ne moze pertle vezati. Najbolji stoper/ljevak danasnjicr je Presnel
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi