Umjesto Francuske izabrao Španiju, bit će na spisku igrača za Evropsko prvenstvo

Laporte novi član Furije

Umjesto Francuske izabrao Španiju, bit će na spisku igrača za Evropsko prvenstvo

E. Škorić

Aymeric Laporte je odlučio da u budućnosti igra za reprezentaciju Španije.

Luis Enirque zatražio je od čelnika Španskog nogometnog saveza prije nekoliko sedmica da prouče mogućnost da stoper Manchester Cityja zaigra za Španiju. Sada, kada se ustanovilo da postoji mogućnost da igra, Laporte će se naći 21. maja na spisku igrača za Evropsko prvenstvo.

Bivši igrač Athletica pozitivno je odgovorio na poziv čelnika Španskog nogometnog saveza, a također i FIFA pravila nalažu da može da promijeni sportsko državljanstvo jer nije nastupao za seniorsku reprezentaciju Francuske.

Laporte je 26-godišnji stoper koji je igrao za omladinske selekcije Francuske, ali sada će biti na raspolaganju Špancima. Didier Deschamps je izbjegavao konkretno reći zbog čega ne zove Laportea, koji je sada izgubljen za Francusku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Do sada je ove sezone Laporte sa svojom momčadi odigrao 27 utakmica u svim natjecanjima. Početak sezone nije bio dobar za bivšeg igrača Athletica. Neke smetnje i pozitivno testiranje na koronavirus udaljili su ga od terena, no po povratku je postao neizostavan.

On je sa Cityjem na pragu titule u Engleskoj, a 29. maja igrat će finale Lige prvaka protiv Chelseaja. Mogao bi ovo po svemu sudeći biti mjesec života za sjajnog nogometaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi