AZ Alkmaar eliminisao Viščin Basaksehir

Evropska liga, 3. pretkolo

AZ Alkmaar eliminisao Viščin Basaksehir

Večeras su odigrane uzvratne utakmice 3. pretkola kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Evropske lige, a od takmičenja oprostio se i standardni član bh. reprezentacije Edin Višća. 

Unatoč porazu iz prve utakmice (2:0), Basaksehir je s mnogo optimizma dočekao Alkmaar i tijekom utakmice djelovao je mnogo opasnije. Holandski klub je neiskorištene šanse pred golom Rocheta kaznio u 21. minuti, kada je loptu u mrežu poslao Henriksen. 

Basaksehir je ofanzivno igrao i u nastavku, a za izjednačenje u posljednjim sekundama prvog poluvremena pobrinuo se Madureira. Do kraja susreta Alkmaar je uspio opet doći u vodstvo i konačnih 2:1 u 75. minuti postavio je Van Overeem. Edin Višća je odigrao cijeli susret za svoj tim.

Žilina, za koju nastupa bh. internacionalac Bojan Letić, prolaz u naredni krug takmičenja izborila je zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici protiv Vorskle (2:0).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Slovački klub je večeras poražen rezultatom 3:1, a radost navijačima Vorskle u 67. minuti donio je Shynder. Za pogodak vrijedan produžetaka pobrinuo se Tkachuk u 90. minuti, da bi Torsunov u 101. minuti pogodio za 3:0. Hladan tuš navijačima Vorskle u posljednjim sekundama utakmice priredio je Willian, kada je zlatnim pogotkom postavio konačnih 3:1 i osigurao Žilini prolazak u play-off. 

Razloga za slavlje imao je i Dario Dumić, koji je sa svojim Brondyjem eliminisao Omoniju, dok su se od daljeg takmičenja oprostili Emir Halilović i Haris Harba sa svojim Spartakom iz Trnave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti